CyberAnt Pentest

Is uw applicatie veilig? Zelfs wanneer een hacker écht zijn best doet?

Met de pentest van CyberAnt weet u zeker dat uw (web)applicatie, website, IT-infrastructuur, API’s of mobiele apps geen kwetsbaarheden bevatten. Onze ethische hackers helpen u graag om te beveiligen wat belangrijk is voor u. Voordat we beginnen plannen we een intake gesprek om vast te stellen of een pentest inderdaad de meest effectieve manier is en bepalen we de volgende stappen. Neem contact met ons op zodat we samen met u de optimale strategie voor een veilige website, applicatie of bedrijfsnetwerk kunnen bepalen.

 • Op uw wensen afgestemd door maatwerk
 • Diepgaand onderzoek
 • Zien wat een hacker ziet
 • Uitgevoerd door onze ethische hackers
 • Inzicht in zwakke plekken van uw website en ICT-infrastructuur
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Een heldere rapportage
 • Een pentest vanaf €2.000,-
Kantoor

“Uit de pentest bleek dat we een zwak punt in onze app over het hoofd hebben gezien. Dankzij CyberAnt konden we het probleem direct oplossen”

Wat is een pentest?

Pentest is een afkorting van penetratietest of penetration testing. Het is een test waarbij ethische hackers geteste systemen indringen en onderzoeken op kwetsbaarheden. Door het gebruik van geautomatiseerde technieken en creativiteit kunnen de security experts van CyberAnt ongeautoriseerd toegang krijgen tot het systeem en de informatie, net zoals hackers doen. Op die manier leggen ze zwakke plekken van uw website, app of gehele IT-infrastructuur bloot. Na afloop van de pentest delen onze ethische hackers de resultaten en hun adviezen. Zo kunnen we met gerichte maatregelen de kwetsbaarheden zo goed mogelijk verhelpen.

Omdat omgevingen en systemen vaak onderhevig zijn aan veranderingen en een pentest een momentopname betreft, combineren we een pentest vaak met slimme tooling die uw applicatie of netwerk ook na de pentest in de gaten kan houden. Zo blijft u hackers altijd een stap voor.

Wilt u weten of uw systemen en informatie zijn beschermd tegen de moderne technieken van hackers? We bieden graag onze expertise aan. Ons team bestaat uit diverse experts met jarenlange ervaring en kennis op het gebied van cybersecurity. We voeren graag (periodieke) pentesten voor u uit en geven u advies in duidelijke taal.

“Dankzij de pentest zijn we in staat gerichte maatregelen te treffen om zwakheden efficiënt op te lossen.”

Hoe werkt een pentest?

Een pentest bestaat uit diverse onderdelen. We beginnen altijd eerst met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bepalen we het onderzoeksgebied van de pentest en adviseren we over de wijze waarop we de pentest kunnen uitvoeren. Ook zullen we kijken of we onze eigen ontwikkelde tooling in kunnen zetten om de doorlooptijd van de test te kunnen verkorten. Vaak kunt u deze tooling aan het einde van de test laten staan, zodat u ook na de test inzicht blijft houden in uw kwetsbaarheden.
Op basis van het intakegesprek stellen we een offerte op. Hierin staat de opdrachtbeschrijving, het testgebied en de duur van de test. Wanneer u akkoord gaat met de offerte, zullen onze hackers diverse methoden en middelen gebruiken om uw systeem binnen te dringen. De pentest bestaat uit 3 fases, waarbij we zo veel mogelijk informatie proberen te verzamelen uit diverse bronnen. De ethische hacker gaat op zoek naar kwetsbaarheden. Dit doet hij met geautomatiseerde tools, maar ook handmatig. Na afloop worden de bevindingen samengebracht in een compleet en helder rapport. Op basis van de bevindingen stellen we adviezen op die we in heldere taal met u communiceren.

Kantoor

“Onze experts maken gebruik van geavanceerde tools om kwetsbaarheden in uw systeem aan het licht te brengen.”

Pentest: advies in duidelijke taal

Onze ethische hackers voeren de pentest uit met gebruik van geavanceerde middelen en gebruiken hun creativiteit om kwetsbaarheden handmatig bloot te leggen. We controleren uw systeem grondig op zwakke punten en lekken. Indien gewenst voeren we de pentest periodiek uit. Zo weet u zeker dat u hackers te slim af bent. Onze experts hebben jarenlange ervaring op het gebied van cybersecurity en communiceren hun adviezen altijd in heldere taal. Zo weet u direct wat u moet doen en bent u altijd op de hoogte van de beveiliging van uw website of systeem.

 • De ethische hackers van CyberAnt zijn gecertificeerd
 • Onze hackers hebben meer dan 10 jaar ervaring
 • Onze eigenontwikkelde tooling verkorten de testduur
 • Mogelijkheid om onze slimme tooling permanent te laten staan
 • Adviezen in heldere taal
 • Aandragen van gerichte oplossingen

Veelgestelde vragen over de pentest

Wat is een pentest?

Bij een pentest probeert een security specialist in te breken op een website. ‘Pentest’ is een afkorting van ‘penetration test’. Een pentest beoordeelt de veiligheid van een website of computersysteem, waardoor u weet of de beveiliging ook in de praktijk werkt. Dit staat ook wel bekend als ‘ethisch hacken’. Aan het einde van de test ontvangt u een rapport en een presentatie, zodat u precies weet waar de zwakke punten liggen, maar ook wat de sterke punten zijn.

Hoe werkt een pentest?

Voorafgaand aan de pentest neemt de security specialist contact op om af te spreken wat er precies getest wordt, hoe lang de test duurt en in welke omgeving de test plaatsvindt. Vaak vindt een test plaats in een testomgeving die zoveel mogelijk lijkt op de productieomgeving. Binnen de vooraf opgestelde kaders zal de specialist vervolgens alles uit de kast halen om binnen te komen. Hierbij maken we ook notities van punten die niet direct leiden tot een data breach, maar waar de veiligheid wel verder opgeschroefd kan worden.

Voor wie is een pentest?

Pentesten worden uitgevoerd in online omgevingen die echt niet gehackt mogen worden. Het is al lang niet meer zo dat alleen banken pentesten laten uitvoeren. Veel bedrijven laten tegenwoordig hun klantportalen, apps en soms zelfs hele computernetwerken onderwerpen aan een pentest. Voorafgaand wordt er gekeken of een pentest inderdaad de meest effectieve oplossing is. Soms is het verstandiger om eerst te beginnen met bijvoorbeeld vulnerability management, een Website security check of een training voor de ontwikkelaars of beheerders. Met onze gratis Quickscan krijgt u direct een indicatie van de veiligheid van uw website.
“Na de CyberAnt Quickscan konden we direct maatregelen nemen om de zwakke punten gericht aan te pakken. ”

“Ik ben al jaren partner van CyberAnt en ben zeer tevreden met de diensten. Dankzij hun geavanceerde producten kan ik mijn klanten behoeden voor datalekken.”

“Door alle drukte was in het inzicht op mijn websitebeveiliging kwijtgeraakt. Met de gratis Quickscan van CyberAnt kon kreeg ik direct inzicht in de kwetsbaarheden en welke vervolgstappen ik moet zetten.”

“Ik was er vrijwel zeker van dat mijn website goed was beveiligd. Via een zakelijke partner heb ik de tip gekregen om mijn website te laten controleren via CyberAnt. Tijdens de pentest zijn er toch diverse zwakke punten aan het licht gekomen.”

“CyberAnt is duidelijk en transparant in de communicatie. De adviezen die zijn voortgekomen uit de pentest zijn duidelijk. Hierdoor hebben we snel de juiste maatregelen kunnen treffen om de problemen van mijn applicatie op te lossen.”

“Door de groei van mijn website en alle drukte ben ik het overzicht van mijn websitebeveiliging volledig kwijtgeraakt. Gelukkig kon ik rekenen op de expertise van CyberAnt. Zij hebben alle zwakheden in kaart gebracht en mij voorzien van een duidelijk advies.”

Is uw applicatie veilig?

Met de CyberAnt Pentest weet u zeker dat uw websites, apps en systemen veilig zijn, zelfs als een hacker echt zijn best doet. Onze experts helpen u graag om te beveiligen wat belangrijk voor u is. Voordat we starten plannen we een gesprek in om samen met u de optimale beveiligingsstrategie te bepalen. Vul het onderstaande formulier in en zet de vandaag de stap naar een veiligere morgen.

  Contact

  Randstad 22 147
  1316 BM Almere

  info@cyberant.com
  +31 (0)85 047 1590