Vulnerability management

Niets is zo aan verandering onderhevig als online infrastructuren. Databases, software, besturingssystemen en netwerkcomponenten worden dagelijks blootgesteld aan kwetsbaarheden die op allerlei manieren schade kunnen toebrengen aan bedrijven en individuen.

Een manier om deze kwetsbaarheden inzichtelijk te maken en hier slim op in te spelen, is vulnerability management. Letterlijk: het managen van deze kwetsbaarheden. NetCaptain is de vulnerability management oplossing van CyberAnt. Goed vulnerability management helpt u uw organisatie veiliger te maken. Want als zwakke plekken tijdig in kaart gebracht worden, is het eenvoudiger ze te verhelpen en de nare gevolgen ervan te beperken of zelfs voorkomen.

 • Realtime inzicht in de veiligheid van uw systemen
 • Alles in een dashboard
 • Zorgeloze configuratie, CyberAnt zorgt ervoor dat alles werkt
 • De beste resultaten de het combineren van vulnerability scanners
 • Optimale dekking van uw infrastructuur
 • Uw organisatie in control

“Wat gisteren nog niet kwetsbaar was, is vandaag zo lek als een mandje”

Waarom vulnerability management?

Stel, u kiest ervoor om jaarlijks een pentest uit te laten voeren om uw online en offline beveiliging te testen. Dat geeft natuurlijk waardevolle inzichten waar slimme verbeteringen uit voortvloeien. Maar een pentest blijft een momentopname. Dagelijks worden er nieuwe kwetsbaarheden gevonden, waardoor een rapport snel verouderd. Wat gisteren nog niet kwetsbaar was, is vandaag zo lek als een mandje. Door de juiste tools in te zetten blijft u zonder omkijken 24/7 op de hoogte van mogelijke beveiligingsrisico’s in uw netwerk.

Een goed vulnerability management programma combineert threat intelligence met kennis van IT en bedrijfsvoering om de risico’s van cyberkwetsbaarheden te prioriteren en op te lossen. Door deze risico’s te analyseren en de juiste vervolgstappen te bepalen, houdt u grip op de beveiliging van uw systemen.

Vulnerability scanner

Een vulnerability management oplossing is een effectieve tool waarmee u doorlopend de veiligheid van uw online infrastructuur controleert. CyberAnts NetCaptain combineert verschillende kwetsbaarheden-scanners om zo veel mogelijk kwetsbaarheden te kunnen detecteren.

De risk-based aanpak van NetCaptain neemt het risico van deze kwetsbaarheden als uitgangspunt door de focus op detectie en preventie. In tegenstelling tot het inhuren van een ethische hacker heeft u hiermee continu inzicht in de veiligheidsstatus zodat u tijdig kunt ingrijpen op beveiligingsrisico’s in uw netwerk. Zo voorkomt u dat hackers deze zwakke plekken kunnen exploiteren.

“Vulnerability management of een Pentest? Een pentest is een oplossing voor een andere vraag.”

Het belang van de menselijke factor: de pentest

Is het dan helemaal niet nuttig om op regelmatige basis een pentest te laten uitvoeren? Dat is het zeker wel: juist de menselijke factor van een penetratietest is zo belangrijk om de risico’s van bepaalde kwetsbaarheden bloot te leggen. Een mens is namelijk creatief en begrijpt de context van uw organisatie. Het komt zelfs voor dat onze hackers tijdens een test een tooltje ontwikkelen die een kwetsbaarheid kan uitbuiten die zo specifiek is, dat er geen enkele tool bestaat die dat kan.

Als u een pentest laat uitvoeren door CyberAnt, probeert een ethische hacker binnen te dringen zoals een hacker met kwade bedoelingen dat ook zou doen. Hierbij gaat hij of zij doelgericht op zoek naar beveiligingsrisico’s, om deze vervolgens uit te buiten. Het daadwerkelijk aanvallen van deze kwetsbaarheden is een cruciaal onderdeel van de pentest, omdat het gevaar ervan vaak lastig in te schatten is. Juist door ze te exploiteren ontdekken we of schijnbaar onschuldige kwetsbaarheden niet tóch voor vervelende gevolgen kunnen zorgen.

Een pentest is daarom een andere oplossing voor een andere vraag. Wilt u een brede en continue oplossing? Kies dan voor NetCaptain. Wilt u een deep dive op een specifieke applicatie? Dan kunt u beter een pentest nemen. Meer weten over het verschil tussen een pentest en vulnerability management? In ons kennisbankartikel hebben we een brede uiteenzetting gedaan.

“CyberAnt biedt verschillende oplossingen om kwetsbaarheden efficiënt in kaart te brengen”

Cybersecurity oplossingen van CyberAnt

CyberAnt biedt verschillende cybersecurity oplossingen om kwetsbaarheden in uw netwerk en systemen efficiënt in kaart te brengen en te analyseren om tot passende oplossingen te komen. Hiermee kunt u gericht verbeteringen aanbrengen om uw online infrastructuur optimaal te beveiligen en hackers effectief buiten de deur te houden.

 • Kies voor NetCaptain, de vulnerability management oplossing van CyberAnt als u continue op de hoogte wilt blijven van kwetsbaarheden in uw netwerk.
 • Met de CyberAnt Quickscan scant u uw website gratis op 20 veelvoorkomende kwetsbaarheden. U ontvangt direct een indicatie van uw veiligheidsstatus.
 • Laat een Website security check uitvoeren om de veiligheid van uw website te testen. Met deze ‘mini-pentest’ brengen we kwetsbaarheden van uw site in kaart.
 • Pak het grondig aan door een volledige pentest te laten uitvoeren, waarbij onze ethische hackers binnen een afgesproken scope en context een echte aanval simuleren.

Schakel CyberAnt in om uw cybersecurity te testen

Of u nu kiest voor een website security check, een pentest of vulnerability management: een onafhankelijke expert kijkt altijd vanuit een compleet andere hoek naar uw IT-infrastructuur. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of direct aan de slag met het verbeteren van uw cybersecurity? Neem via het onderstaande formulier contact met ons op. We denken graag met u mee!

  Liever op een andere manier contact opnemen?

  Randstad 22 147
  1316 BM Almere

  info@cyberant.com
  +31 (0)85 047 1590