Pentest

Wilt u er zeker van zijn dat uw (web)applicatie, website, IT-infrastructuur, API’s of mobiele apps geen kwetsbaarheden bevatten? Dan kan een pentest u inzicht geven in de zwakke punten en risico’s van uw systeem. Zo kunnen verbeteringen gericht doorgevoerd worden om de beveiliging op efficiënte wijze te versterken. Onze ethische hackers onderzoeken uw systeem en dragen oplossingen aan in heldere taal. Neem contact met ons op om inzicht te krijgen in de zwakke punten van uw systeem.

 • Maatwerk
 • Zien wat een hacker ziet
 • Uitgevoerd door onze ethische hackers
 • Inzicht in zwakke plekken van uw website en ICT-infrastructuur
 • Diepgaand onderzoek
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Een heldere rapportage
Kantoor

“Uit de pentest bleek dat we een zwak punt in onze app over het hoofd hebben gezien. Dankzij CyberAnt konden we het probleem direct oplossen”

Wat is een pentest?

Pentest is een afkorting van penetratietest of penetration testing. Het is een test waarbij ethische hackers geteste systemen indringen en onderzoeken op kwetsbaarheden. Door het gebruik van geautomatiseerde technieken en creativiteit kunnen de security experts van CyberAnt ongeautoriseerd toegang krijgen tot het systeem en de informatie, net zoals hackers doen. Op die manier leggen ze zwakke plekken van uw website, app of gehele IT-infrastructuur bloot. Na afloop van de pentest delen onze ethische hackers de resultaten en hun adviezen. Zo kunnen we met gerichte maatregelen de kwetsbaarheden zo goed mogelijk verhelpen.

Omdat omgevingen en systemen vaak onderhevig zijn aan veranderingen en een pentest een momentopname betreft, combineren we een pentest vaak met slimme tooling die uw applicatie of netwerk ook na de pentest in de gaten kan houden. Zo blijft u hackers altijd een stap voor.

Wilt u weten of uw systemen en informatie zijn beschermd tegen de moderne technieken van hackers? We bieden graag onze expertise aan. Ons team bestaat uit diverse experts met jarenlange ervaring en kennis op het gebied van cybersecurity. We voeren graag (periodieke) pentesten voor u uit en geven u advies in duidelijke taal.

“Dankzij de pentest zijn we in staat gerichte maatregelen te treffen om zwakheden efficiënt op te lossen.”

Hoe gaat een pentest in zijn werk?

Een pentest bestaat uit diverse onderdelen. We beginnen altijd eerst met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bepalen we het onderzoeksgebied van de pentest en adviseren we over de wijze waarop we de pentest kunnen uitvoeren. Ook zullen we kijken of we onze eigen ontwikkelde tooling in kunnen zetten om de doorlooptijd van de test te kunnen verkorten. Vaak kunt u deze tooling aan het einde van de test laten staan, zodat u ook na de test inzicht blijft houden in uw kwetsbaarheden.
Op basis van het intakegesprek stellen we een offerte op. Hierin staat de opdrachtbeschrijving, het testgebied en de duur van de test. Wanneer u akkoord gaat met de offerte, zullen onze hackers diverse methoden en middelen gebruiken om uw systeem binnen te dringen. De pentest bestaat uit 3 fases, waarbij we zo veel mogelijk informatie proberen te verzamelen uit diverse bronnen. De ethische hacker gaat op zoek naar kwetsbaarheden. Dit doet hij met geautomatiseerde tools, maar ook handmatig. Na afloop worden de bevindingen samengebracht in een compleet en helder rapport. Op basis van de bevindingen stellen we adviezen op die we in heldere taal met u communiceren.

Kantoor

“Onze experts maken gebruik van geavanceerde tools om kwetsbaarheden in uw systeem aan het licht te brengen.”

Pentest: advies in duidelijke taal

Onze ethische hackers voeren de pentest uit met gebruik van geavanceerde middelen en gebruiken hun creativiteit om kwetsbaarheden handmatig bloot te leggen. We scannen uw systeem grondig op zwakke punten en lekken. Indien gewenst voeren we de pentest periodiek uit. Zo weet u zeker dat u hackers te slim af bent. Onze experts hebben jarenlange ervaring op het gebied van cybersecurity en communiceren hun adviezen altijd in heldere taal. Zo weet u direct wat u moet doen en bent u altijd op de hoogte van de beveiliging van uw website of systeem.

 • De ethische hackers van CyberAnt zijn gecertificeerd
 • Onze hackers hebben meer dan 10 jaar ervaring
 • Onze eigenontwikkelde tooling verkorten de testduur
 • Mogelijkheid om onze slimme tooling permanent te laten staan
 • Adviezen in heldere taal
 • Aandragen van gerichte oplossingen

“Na de CyberAnt Quickscan konden we direct maatregelen nemen om de zwakke punten gericht aan te pakken. ”

“Ik ben al jaren partner van CyberAnt en ben zeer tevreden met de diensten. Dankzij hun geavanceerde producten kan ik mijn klanten behoeden voor datalekken.”

“Door alle drukte was in het inzicht op mijn websitebeveiliging kwijtgeraakt. Met de gratis Quickscan van CyberAnt kon kreeg ik direct inzicht in de kwetsbaarheden en welke vervolgstappen ik moet zetten.”

“Ik was er vrijwel zeker van dat mijn website goed was beveiligd. Via een zakelijke partner heb ik de tip gekregen om mijn website te laten controleren via CyberAnt. Tijdens de pentest zijn er toch diverse zwakke punten aan het licht gekomen.”

“CyberAnt is duidelijk en transparant in de communicatie. De adviezen die zijn voortgekomen uit de pentest zijn duidelijk. Hierdoor hebben we snel de juiste maatregelen kunnen treffen om de problemen van mijn applicatie op te lossen.”

“Door de groei van mijn website en alle drukte ben ik het overzicht van mijn websitebeveiliging volledig kwijtgeraakt. Gelukkig kon ik rekenen op de expertise van CyberAnt. Zij hebben alle zwakheden in kaart gebracht en mij voorzien van een duidelijk advies.”

Meer informatie over onze diensten

Wilt u er zeker van zijn dat uw websites, apps of systemen vrij zijn van lekken of kwetsbaarheden? Onze experts gaan graag voor u aan de slag. Voor meer informatie over onze pentests of andere diensten kunt u vrijblijvend contact opnemen via onderstaand contactformulier. We vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen.

  Contact

  Randstad 22 147
  1316BM Almere

  info@cyberant.com
  +31 (0)85 047 1590