Netwerk Security Check

Met onze Netwerk Security Check controleren we alle mogelijke kwetsbaarheden binnen servers, databases, IoT (zoals camera’s en printers), besturingssystemen, netwerkapparaten, webapplicaties en werkplekken.

De beveiliging van een netwerk gaat verder dan alleen een programma installeren tegen virussen of malware. Zowel voor grote als kleinere bedrijven is een netwerk tegenwoordig niet meer weg te denken uit de organisatie. Het is ook een mogelijke kwetsbaarheid voor elk bedrijf als er niks of niet voldoende is gedaan aan de veiligheid van het netwerk. Bij een Netwerk Security Check door CyberAnt wordt de eigen ontwikkelde tooling ingezet en gaat een specialist aan de slag om elke kwetsbaarheid aan het licht te brengen. In een overzichtelijk rapportage worden alle bevindingen gedeeld.

 • Bescherming tegen datalekken en cyberaanvallen
 • Efficiëntie verbetering
 • Naleving van branchevoorschriften of certificering
 • Houdt kosten beheersbaar
 • Bescherming tegen ransomware aanvallen
 • Verhoging van vertrouwen door klanten
Netwerk_Security_Check

“Een veilig netwerk is essentieel voor de continuïteit van elk bedrijf”

Waarom een Netwerk Security Check?

Is het eigenlijk wel nodig om een Netwerk Security Check te laten doen? Een veelgestelde vraag met eigenlijk maar 1 antwoord, JA. Eigenlijk is het ook best wel logisch waarom. Iedereen doet thuis de deuren en ramen op slot tegen inbrekers, de auto’s hebben tegenwoordig standaard een alarm en op kantoor wordt alles met waarde en/of wat belangrijk is netjes achter slot en grendel opgeborgen. Waarom zou er dan voor een netwerk geen maatregelen genomen worden, er gaat immers enorm veel belangrijke en gevoelige informatie doorheen die niet zomaar op straat mag komen te liggen. Om zeker te weten dat het ook echt allemaal veilig is geeft een Netwerk Security Check inzicht.
Het is al heel normaal en wordt steeds belangrijker dat een apparaat of machine verbonden is met het netwerk, het is van essentieel belang voor een werkproces. Hierdoor ontstaan er echter ook steeds meer opties voor hackers om in te breken. Zodra een apparaat of machine is gekoppeld aan een netwerk is er een potentiele manier voor een hacker om hier misbruik van te maken. Met een goede beveiliging en geen kwetsbaarheden wordt het bijna onmogelijk voor een hacker om binnen te dringen in een netwerk. Met een Netwerk Security Check wordt er onderzocht en inzichtelijk gemaakt of er beveiligingslekken, kwetsbaarheden of andere issues zijn die opgelost moeten worden om het netwerk en alle verbonden apparaten / machines veilig te maken te cyberaanvallen.

Veelgestelde vragen over een Netwerk Security Check

 

Hoe werkt een Netwerk Security Check?

CyberAnt maakt gebruik van zelf ontwikkelde tooling om een Netwerk Security Check te doen. Er wordt een applicatie geïnstalleerd op het netwerk die vervolgens alles binnen het netwerk scant. De informatie die uit deze scan komt wordt in een rapportage verwerkt om inzichtelijk te maken waar de kwetsbaarheden aanwezig zijn en wat er dus opgelost moet worden.

Wat kost een Netwerk Security Check?

De kosten hangen af van hoeveel targets er aanwezig zijn. Elk target is een IP-adres of apparaat, dit zit al snel op de 100 voor een gemiddeld bedrijf. Een Netwerk Security Check tot 100 targets kost € 2.500,-. Voor een indicatie van uw situatie plannen we altijd eerst een gratis intake in, vraag hier uw intake aan.

Voor wie is een pentest?

THHA
Netwerk Security Check aanvragen

Heeft u een Netwerk Security Check nodig, wilt u inzicht in de veiligheid van uw netwerk of eerst meer informatie? Neem via het onderstaande formulier contact met ons op en we plannen een intake in.

  Contact

  Randstad 22 147
  1316 BM Almere

  info@cyberant.com
  +31 (0)85 047 1590